e
Banner

Etiketler: otomotiv lojistiği



Borusan Lojistik Doğuş Otomotiv ile el sıkıştı



Kaliteli hizmetleri, deneyimi ve bilgi birikimi ile otomotiv sektöründeki ağırlığını sürekli artıran Borusan Lojistik bu sektörde yeni bir başarıya imza attı. Otomotiv sektörünün önde gelen kuruluşlarından Doğuş Otomotiv’in sahalarındaki araç elleçleme hizmetini 1 Ocak 2016 itibarı ile Borusan Lojistik üstlendi.




Araç lojistikçileri üç alanda çözüm bekliyor


Yayın: 09-04-2016
Kategori: Karayolu

Araç lojistiği sektörünün otomotiv endüstrisiyle kol kola büyüdüğünü belirten ARLOD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağaçlı, her iki sektörün de gelişimi açısından lojistik öncelikleri, lojistik ve transfer merkezlerinin kurulması, gabari sorununun ortadan kaldırılması ve otomotiv ihtisas limanlarının kurulması olarak sıraladı.  




Akyol Trans uluslararası taşımalarda atılıma geçti


Yayın: 13-04-2016
Kategori: Karayolu

Akyol Trans, özmal 32 oto taşıma aracı, 12 çekici ve 20 adet dorsenin yanı sıra kiraladığı araçlarla oto taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalara hizmet sunuyor. 




Toyota çevreci taşıma modlarına yöneldi


Yayın: 13-04-2016
Kategori: Otomotiv

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, çevreci taşıma modlarına yöneliyor. Toplam taşıma ve hareketi azaltmak için sürekli iyileştirmeler yaptıklarını, uzun mesafeli taşımalarda karayolu yerine deniz ve demiryolunu tercih ettiklerini belirten TMMT Üretim Kontrol Müdür Yardımcısı Hasan Aydemir, sağlanan yakıt tasarrufu ve azalan karbondioksit salınımının maliyet açısından da avantaj yarattığını söylüyor. 




Turkish Cargo’dan otomotiv sektörüne yeni ürün müjdesi


Yayın: 02-05-2017
Kategori: Havayolu

2016’da otomotiv lojistiği alanında 1000 tona yakın kargo taşıması gerçekleştirdiklerini belirten THY Kargo Başkanı Şeref Kazancı, “2017’de yatırımlarımız, yüksek standartlara sahip kargo terminalimiz ve uçmaya başladığımız yeni destinasyonlar sayesinde taşımalarımızı %35 oranında arttırmayı  planlıyoruz. Otomotiv taşımalarına özel geliştirmekte olduğumuz ürünümüzün de çalışmaları devam etmekte ve 2017 yılı içerisinde lansmanının yapılması planlanmakta” diyor. 




Türkiye’de her iki araçtan birini Borusan Lojistik elleçliyor


Yayın: 03-05-2017
Kategori: Lojistik

2004 yılında Türkiye’nin ilk Çok Markalı Lojistik Merkezi’ni hizmete sunarak başladığı otomotiv lojistiğinde bugün sektörün önemli markalarına hizmet veren Borusan Lojistik, Türkiye’de satılan her iki araçtan birine lojistik hizmeti sunuyor.





Ekol otomotiv sanayinin intermodal talebine cevap veriyor


Yayın: 04-05-2017
Kategori: Lojistik

Türk otomotiv üreticilerinin lojistik alanda en büyük beklentilerinden birini alternatif taşıma çözümleri oluşturuyor. Ekol Lojistik CRM&Satış Genel Müdürü Murat Kavrar, “Uluslararası taşımalarda taşıdığımız hacmin büyük bir kısmını kurmuş olduğumuz intermodal altyapısı ile taşıyoruz. Böylece hem çevreci hem de sürdürülebilir bir çözüm sunmuş oluyoruz” diyor. 




Borusan Lojistik'ten 5’i bir yerde hizmet


Yayın: 28-08-2018
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiği kapsamında; inbound ve outbound, sevkiyat öncesi son kontrol, saha yönetimi, oto taşıma ve katma değerli hizmetler olmak üzere 5 ana alanda ürün sunan Borusan Lojistik, Türkiye’de üretilen her iki araçtan birini elleçliyor. Borusan Lojistik Tedarik Zinciri Yönetimi ve Stratejik Müşteriler Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal, “Biz fark ve değer yarattığımız bütün sektörlerde iddialıyız. 14 yıldır bu iddiamızı otomotiv sektörüne de taşıdık. Sektörde güçlü bir konumumuz var ve önde gelen markalara hizmet sunuyoruz. Borusan Limanı bize bu sektörde ciddi bir avantaj sağlıyor” dedi.  




Ford Otosan akılı tedarik zinciriyle fark atacak


Yayın: 29-08-2018
Kategori: Otomotiv

Ford Otosan, tedarik zinciri ve lojistikte başlattığı dijitalleşme, otomasyon ve inovasyon projeleriyle hem verimliliğini hem de süreçler üzerindeki kontrolünü artırmayı hedefliyor. Gelişen teknolojilerin ve bilginin işlenerek aksiyona en hızlı dönüştürülebileceği sektörün lojistik olduğuna dikkat çeken Ford Otosan Sözleşme Yönetimi ve Araç Lojistiği Yöneticisi Fatih Kılınç, rekabette tedarik zincirinin etkin yönetiminin fark yaratacağını söyledi.




Batu International Logistics otomotivde iki kat hızlanacak


Yayın: 30-08-2018
Kategori: Karayolu

Batu International Logistics, otomotiv sektörüne çift ve üç şoförlü express servislerden minivan hizmetine, havayolundan handcarry ve charter servisine kadar alternatif yaratan çözümleriyle hizmet sunuyor. Otomotiv lojistiğinin iş hacimleri içinde %40 gibi ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Önümüzdeki 5 yıllık periyotta bu alanda mevcut hacmin en az iki katı kadar bir ivme yakalamayı hedefliyoruz” diyor.